Hingstkatalog

SFAF

HINGSTKATALOGER

SFAF GRATULERAR:

-Uppfödare Pernilla Nilsson vars uppfödning SNAKE LAKE röstades fram som Årets Tvååring 2017 på Svensk Galopps Galoppgala i går 3 feb.

Snake Lake är en hingst, e Eishin Dunkirk (USA)-Solid Snake/Golden Snake (USA). Han ägs av Team Trotters och tränas av Vanja Sandrup. Han segrade bl a i Jockeyklubbens Magic Million och SM för 2-åriga hästar.


- Uppfödare Eva Mustad vars uppfödde CALVADOS erhöll titeln som Årets Hinderhäst 2017. Calvados är född 2005, i fjol alltså 12 år, e Trempolino (USA)-Sayonara/Vettori (IRE). Han ägs av Stall Stora Skuggan och tränas av Dennis Persson. Han segrade 2017 i Svenskt Champion Hurdle på Strömsholm och Reinhold Swartlings Memorial på Göteborg Galopp.


- till Årets Svenskuppfödda 2017 häst utnämndes RED HOT CHILI - uppfödd på Rävdansens Stuteri, född 2014, val, Eishin Dunkirk (USA)-Delta Downs (GB)/Deputy Minister (CAN). Han ägs av Claes Andersson och tränas av Patrick Wahl. Han segrade 5 ggr 2017, bl a i Scandinavian Classic och SM Classic och var 2a i Songline Classic (L), slagen med en hals. Red Hot Chlil var också Årets Segerrikaste häst.


Stort Grattis till Årets Uppfödare 2017:

- Uppfödare Rävdansens Stuteri - Ivan och Berit Sjöberg - som blev Årets Uppfödare 2017. På stuteriet står även avelshingsten Eishin Dunkirk (USA) som blev Årets Avelshingst 2017.


Årets Häst, Årets 3-åring och Årets Sto 2017 blev mycket välförtjänt det engelskuppfödda stoet DORCIA, som segrade bl a i Svenskt Derby, Svenskt Oaks och Stockholm Cup International.

LÄS MER på Svensk Galopps hemsida!


Muteki och Red Hot Chili

två av Årets Hästar på Bro Park 2017

Den 20 januari arrangerade SGS - Stockholms Galoppsällskap Årets Hästfest, där Årets Hästar på Bro Park 2017 hyllades.

Två svenskuppfödda hästar erhöll pris som bästa häst i sin kategori.


Det var:

Bengt Morbergs uppfödde MUTEKI som blev Årets 3-åriga hingst/valack på Bro Park.

Muteki, 3, brun val, Devil's Drink (JPN)-Cut Supreme (DEN)/Final Appearance (IRE), ägs av Stall Jappe-Easy, tränas av Madeleine Smith. Madeleine Smith har också varit Mutekis jockey i alla 7 starter, med 5 segrar, en tredje- och en femteplacering. Alla hästens livs starter är gjorda 2017, med 622.200 kr plus 238.800 kr i svenskbonus intjänat.

Höjdpunkten var tveklöst den klassiska segern i Svenskt St Leger med 400.000 kr till vinnaren. Utöver det segrade Muteki bl a även i Breeders' Trophy Classic Consolation.


Rävdansens Stuteris uppfödde RED HOT CHILI, 4, fux val, Eishin Dunkirk (USA)-Delta Downs (GB)/Deputy Minister (CAN, ägs av Claes Andersson, tränas av Patrick Wahl. Raden för 2017: 12, 5-3-2 och 638 000 kr plus 215 200 i svenskbonus intjänat. Höjdpunkterna var bl a segrarna i SM-Classic och Scandinavian Classic. Samt inte minst andraplaceringen i Songline Classic (L).


GRATTIS!

Mer om pristagarna på SGS hemsida: www.stockholmsgaloppsallskap.se


21 dec

Hingstkatalogen 2018 klar

Nu är Hingstkatalogen 2018 med hingstar verksamma i svensk fullblodsavel tryckt och klar. Den finns att ladda ner från Svensk Galopps hemsida HÄR


15 nov

Ny avelshingst till Ljungstorp

Den 7 nov avelsvärderades den nya hingsten som i oktober anlände till Christer Schildts Ljungstorps Stuteri i Löberöd. Avelsvärderingen skedde på Ugglarps Gård och hingsten i fråga är Casamento (IRE), 2008, fux, e Shamardal (USA)-Wedding Gift (FR)/Always Fair (USA), 4 segrar, bl a en Gr 1-löpning i England. LÄS MER HÄR!


23 okt

INSTÄLLT!

Medlemsresan till Sydafrika jan 2018 är tyvärr inställd p g a för få anmälningar.

SFAF beklagar detta och betalda anmälningsavgifter återbetalas.

Vid frågor: Stefan Uppström

E-post: uppis1944@gmail.com


23 sep

SÅEF:s Åringsauktion på Happy Tammsvik

lördagen den 23 sep

AUktionen ansågs vara mycket lyckad med flera höga bud - det högsta för Nr 32, MOROCCO, en Rävdansen Stuteri-hingst e Barocci (JPN)-Sweet Fox Fever (USA) och som såldes till Stald Ras för 440.000 kr. Det var ett högt snitt (110.177 kr) på auktionen och en hög median (90.000 kr).

LÄS MER I ARTIKEL PÅ SG

SE RESULTAT PÅ SÅEFs HEMSIDA


22 sep

Stor galopphelg på Bro Park som startade med Breeders'-löpningarna på fredagskvällen. I det största loppet - Breeders' Trophy Classic, över 1800 g för 3-åriga hästar, med så mycket som 2.395.105 kr i samlad prissumma och 1.197.553 kr till vinnaren - var det Rävdansens Stuteri AB:s uppfödde MIKKLUS MAKKLUS (Philomatheia (USA)-Lady Alize (USA) som triumferade. Ägare Stall Bonne Nuit, tränare Niels Petersen. Tvåa var Bo Anderssons och Wiveka Jardbys egenuppfödde STORMY OCEAN och trea Lars Almris (Racings) egenuppfödde MR SUAREZ.

LÄS ARTIKEL PÅ SG

RESULTATLISTA


5 juli

SÅEF:s Åringsauktion på Happy Tammsvik den 23 september 2017 har lagt ut en lista på de anmälda åringarna på sin hemsida. 74 st åringar är anmälda. Listan är än så länge onumrerad. Se under ”Anmälda hästar”.

http://www.saef.se/visa.asp


5 juli

Yearling Sale på York Stutteri den 15 september är öppen för alla hästar och många svenskuppfödda hästar är anmälda. Här är listan på alla anmälda:

http://yearlingsale.dk/


15 sep

Scandinavian Open Yearling Sale 2017

på York Stutteri i Danmark.

Fredag 15 september.

60 svenskuppfödda hästar är anmälda.

Livestream från auktionen startar

kl 13.00. Se katalog och info på

auktionens hemsida HÄR!


2 sep

Intressant Youtubeklipp från SG -

”Benställning hos den unga hästen”

SE HÄR!


21 aug

Avelsseminarium den 11 nov 2017

Den 11 november är det dags för avelsseminarium på Scandic Hotell i Järva Krog. LÄS MER HÄR


21 aug

Bästa SFAF-medlem!

Tisdag den 5 september arrangeras SM-dagen på Bro Park och då avhåller SFAF traditionsenligt medlemsmöte och bjuder medlemmarna på buffé.

Mötet börjar kl 16.30, eftersom första loppet är beräknat att starta kl 17.50.


Eftersom vi bjuder på mat, vill vi gärna veta hur många som kommer, så var snäll och anmäl att du kommer till nadja.bellander@telia.com eller på telefon till mig, 0708-98 14 15, senast måndag den 28 augusti.


Vid mötet kommer vi att dela ut hederspriser till de medlemmar som har haft en två- eller treårig vinnare (första segern, ett pris per uppfödare och kalenderår). Det blir också information om aktuella ämnen och möjlighet att ta upp frågor som medlemmarna funderar över.


Redan nu vill vi berätta att vi har lagt upp en helt ny hemsida, som vi kommer att hålla betydligt bättre uppdaterad än vad som hittills har varit fallet. Det är samma adress som tidigare: www.sfaf.se   

Gå gärna in och titta lite redan nu, så kan vi få veta vad ni tycker vid mötet!


Under tävlingarna kommer SFAF att ha en monter på publikplats för att prata avel och åringsauktioner med publiken, som man räknar med ska bli ganska stor eftersom man arrangerar Westerndag samma dag. Om någon av medlemmarna har lust att delta i montern så går det fint.


Mötet kommer att avhållas på restaurangen i läktarbyggnaden, en trappa upp, "våning 3" om man åker hiss.

Varmt välkomna!


SFAF:s styrelse

genom

Nadja Bellander (sekreterare)21 juni


5 juni

Välkommen till SFAF:s nya hemsida!

Som ni ser har vår hemsida fått ett nytt utseende - och den kommer att uppdateras oftare. Avsikten är att  förbättra sidan allteftersom. Hoppas ni kommer att gilla den! Kom gärna med kommentarer och förslag till webmaster - se Kontakt.


15 juni

Flyingeauktionen inställd


8 maj

Betäckningstillstånd 2017


17 februari

Hingstkatalogen 2017

 

17 februari 2017

Avelsbidrag från Jockeyklubben

Jockeyklubbens

Avelsbidrag om 25 000 kr betalas ut till uppfödaren av första fölet undan ett sto som löpt upp till lägst ft 80 eller motsvarande internationellt tal.

Bidraget kan sökas när fölet har blivit svenskregistrerat hos Svensk Galopp. Som uppfödare räknas stoets registrerade ägare när stoet fölar.

Läs mer på Svensk Galopp


Copyright @ SFAF 2017