Stipendium

Kirsten Rausings Stipendium

till minne av Margareta Wettermark


Stipendiet för dig som:


Vill studera utomlands

Är över 18 år och har goda kunskaper i engelska eller annat relevant språk

Är skandinavisk medborgare

Är verksam i Skandinavien, med i huvudsak fullblodshästar

Kommer att återvända till Skandinavien efter avslutad utbildning


Stipendiet är avsett för dig som är bosatt i Skandinavien och vill fördjupa dina kunskaper inom fullblodsaveln för att därmed förbättra betingelserna för uppfödning av galopphästar i Skandinavien.


Detta kommer att ge dig möjlighet att studera eller arbeta på stuterier i England/Irland/USA/Australien/Tyskland eller Frankrike. Andra alternativ är att gå en befintlig kurs på The National Stud i Newmarket eller i Kildare, Irland.


Om du vill lära dig hur man förbereder åringar inför de stora auktionerna ska du kunna vara på plats under perioden juli och oktober/december.


För avancerade ”stud-grooms” finns det möjlighet till en intensiv utbildning i Newmarket under hösten. De engelska kurserna kräver goda kunskaper i engelska samt vissa förkunskaper i avelsarbetet.


Vi är också öppna för andra förslag och inriktningar. Den viktigaste är att tyngdpunkten kommer att ligga hos fullblodshästar.


Stipendiet är för en person per år och är individuellt baserat, det vill säga att det kommer att anpassas till dina reella omkostnader.


Kontakta Nadja Bellander på tel 0708-98 14 15 för frågor. Ansökan skickas på mail till nadja.bellander@telia.com

--------


Här en intressant artikel i den amerikanska tidningen TDN - Thoroughbred Daily News - om svenska Kirsten Rausing och hennes mycket framgångsrika stuteri Lanwades Stud i engelska galoppmetropolen Newmarket.

http:/

Mottagare av

Kirsten Rausings Stipendium:

2010

Eva CS Pettersson

2011

Jannicke Thoresen

2012

Trine Friis Madsen

2013

Ellen Söderqvist

2014

ingen stipendiat

2015

Malin Karlsson

2016

Theresia Nilsson

2017

Annika Källse

2018

Oscar BerneklintCopyright @ SFAF 2017